Fortspotter > Beleven

Spotten via Google Earth is een beleving. Je ziet werkelijk alles uit regio’s die je verkent en digitaal afstruint. Door vragen te stellen en die proberen te beantwoorden kom je vaak op hele interessante lokale websites uit. Uiteraard vaak in een vreemde taal, maar daar zijn online ook oplossingen voor te vinden.

De meest interessante informatie is te vinden in Youtube video’s. Vloggers uit de regio’s die verkend worden weten vaak veel bijzonderheden te vertellen over forten en bunkers. Ook dit is vaak in een vreemde taal, maar juist dat en de bewegende beelden maken de beleving compleet. Alsof de lokale gids je ter plekke vertelt waar je voor de interessante plekken moet zijn.

Het mag ook best wel leuk zijn. Het verzamelen van data is hard werken en vereist ook technisch werk. Van het ontwerpen van de userinterface tot het maken van datakoppelingen tussen bestanden en programma’s.

Maar wanneer het eindresultaat uit het systeem rolt, is duidelijk dat het werk loont. Mooie kaartjes, interactieve bestanden en prettige overzichten. En ook reuze interessant omdat deze informatie soms een ander verhaal vertelt dan wat je hebt geleerd. Ook over de forten en bunkers van deze tijd.