Fortspotter > Database

De database is een bonte verzameling van geografische informatie. De belangrijkste tabel is die met de objecten, maar er zijn relaties met tabellen voor regio’s, objectypes, projecten en alles wat van pas komt. De database denkt veel zelf na en is gekoppeld aan de resultaten-shape files . Objecten die aan ‘de voorkant’ worden verzameld zijn daardoor snel zichtbaar in het eindresultaat aan ‘de achterkant’.

Het fijnste werken bleek een smalle user interface te zijn die naast de tools gebruikt wordt. Het eerste scherm heet ‘Catalogus’ en biedt met doorklikken snel toegang tot de bonte verzameling van objecttypes, afmetingen en andere specificaties. Deze codes worden direct bij het verkennen in Earth toegevoegd bij het aanmaken van de punten. Bij het importeren van de .kml bestanden staat er zo meteen belangrijke informatie bij.

De database wordt gefaseerd opgebouwd. Eerst worden alle spot-bestanden van afgelopen 9 jaar ingevoerd met behulp van RouteConverter. Dit levert een lijst met namen en coƶrdinaten op. Hiervan wordt vervolgens een selectie gemaakt en geĆ«xporteerd naar verken-KML bestanden. Deze worden opnieuw geladen in Earth of Qgis, waarna aan de objecten in batches en selecties regio’s, regiocodes en eventueel projectnaam kan worden toegevoegd. Naast deze basisinformatie worden ook andere gegevens toegevoegd, vaak door de lerende database zelf via relaties.